Israëlische cannabisstart-up tekent deal met Brabants SeedTech

De Israëlische cannabisstart-up RCK tekent een miljoenendeal met SeedTech, een startend biotechnologisch onderzoeksbedrijf in het Brabantse Schijndel, om genetische veredelingsdiensten te leveren voor hybride cannabiszaden.

Isra%C3%ABlische+cannabisstart%2Dup+tekent+deal+met+Brabants+SeedTech
© RCK, Shay Adam

RCK ontwikkelt technologie voor het produceren van nieuwe stammen van hybride cannabiszaden die voldoen aan de hoogste normen, nodig zijn voor verschillende medische en commerciële behoeften. De zaden van de medicinale cannabis worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

De Israëlische Agtech start-up RCK is gespecialiseerd in wetenschappelijke cannabisgenetica. Het bedrijf tekende een deal met het Nederlandse zaadbedrijf SeedTech. De overeenkomst zal de geplande groei van RCK versnellen met de uitbreiding van zijn faciliteiten voor veredelingsactiviteiten en het inhuren van nieuwe medewerkers.


Stap voorwaarts

De hybridezaden van RCK zijn een grote stap voorwaarts in vergelijking met de traditionele methoden om cannabisplanten te klonen. RCK heeft een laboratorium, overdekte kweekruimtes en 1.500 vierkante meter kweekkas en een commerciële vermeerderingsfaciliteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer