Consortium doet onderzoek naar cannabisteelt

De onderzoeksinstellingen Vertify, Cultivators en World Horti Center hebben samen met een groep leveranciers consortium Cultivation For Compounds opgericht. Dit committeert zich aan een vierjarig onderzoeks- en promotieprogramma over cannabisteelt.

Consortium+doet+onderzoek+naar+cannabisteelt
© Vertify

Het onderzoeksprogramma naar de teelt van cannabis voor inhoudsstoffen is onlangs gestart bij Vertify. Later dit jaar wordt er een informatief paviljoen geopend in World Horti Center. Cultivation For Compounds is gericht op de productie van cannabis voor specifieke inhoudsstoffen.

Volgens het consortium biedt de cannabisindustrie de Nederlandse tuinbouwsector een veelbelovend perspectief. Daarnaast hebben de bedrijven die het consortium vormen ruime ervaring in de wereldwijde, legale cannabisindustrie. Het initiatief richt zich niet alleen op cannabisteelt in het algemeen, maar heeft een specifieke focus op de productie van actieve inhoudsstoffen.


Voor voeding en medicijnen

In een reactie zegt Johan Kos van Vertify dat de teelt voor inhoudsstoffen een ontwikkeling is die niet alleen geldt voor cannabis, maar ook te zien is bij andere gewassen. 'We verwachten dat de productie van inhoudsstoffen voor voeding en medicijnen, in plaats van zo veel mogelijk kilo's, in de toekomst een steeds grotere rol zal innemen binnen de tuinbouwsector.'


Het consortium heeft een vierjarig teeltonderzoeksprogramma opgezet bij Vertify. De vergunning hiervoor is onlangs afgegeven en eind mei zijn de eerste cannabisplanten geplant. Alle betrokken partners dragen er zorg voor dat het onderzoek wordt gedaan volgens de hoogste standaarden en nieuwste technieken die op de markt beschikbaar zijn.

'Met dit onderzoeksprogramma willen we meer kennis opdoen over het kweken van cannabis voor inhoudsstoffen.' aldus Sonny Moerenhout van Cultivators. Naast de teelt is er binnen het onderzoek ook aandacht voor verwerkingstechnieken van geoogste planten. Dat stelt het consortium in staat om cannabis van 'zaad tot eindproduct' te onderzoeken en om te sturen en controleren op inhoudsstoffen.


Hightech industrie

Het is de bedoeling om in World Horti Center bezoekers inzicht te geven in de bredere cannabisindustrie, het achtergrondverhaal, de toepassingen van de inhoudsstoffen, de teelt, de spelers en de oplossingen. Het brede verhaal laat zien welke hightech industrie hiervoor nodig is. De bouw van het paviljoen in World Horti Center is net begonnen en wordt in september officieel geopend.

Het consortium Cultivation For Compounds bestaat naast de genoemde onderzoeksinstellingen ook nog uit de volgende bedrijven: Biobest, BrightLabs, Cannabis Drying, DCM, Fluence, Grodan, Master Products, MJ Tech, Phormium, Priva en KG Systems, Van Dijk Heating & Perfect Plants.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer