Flower Parade Rijnsburg viert 75-jarig jubileum

De Flower Parade Rijnsburg is vrijdagmiddag van start gegaan. De praalwagens zijn zaterdag en zondag te zien. De opening van het zomerbloemencorso in de Bloembollenstreek, werd verricht door Sinterklaas en daar was een reden voor.

Flower+Parade+Rijnsburg+viert+75%2Djarig+jubileum
© Eigen Foto

Het corso heeft het thema Feest. Daar waren diverse redenen voor. In december plaatste Unesco de Nederlandse corso's, waaronder de Flower Parade Rijnsburg, op de internationale Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een grote erkenning van de corsocultuur, vindt de corso-organisatie. Ook is het Feest omdat de Flower Parade, door corona twee jaar later dan gepland, het 75-jarige jubileum viert.


Verder is het Feest bij de Oranje Nassauschool uit Rijnsburg die de winnende maquette maakte voor de uitgeschreven pilot om een thema voor een praalwagen te maken genaamd 'Het kinderfeest'. Omdat de jeugd onze toekomst is werd de opening verricht door Sinterklaas 'die vond dat een persoonlijke felicitatie op zijn plaats was bij de start van het bloemencorso', zo meldt de organisatie..


Parade op de boulevard

Wie de praalwagens wil zien krijgt nog twee kansen. Op zaterdag 13 augustus 2022 rijdt de parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. De 65 aangemelde praalwagens, muziekwagens en andere met bloemen versierde voertuigen worden begeleid door honderden muzikanten en figuranten.

Op zondag 14 augustus zijn de praalwagens de hele dag te zien op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Kijk voor route en tijden op de website van de organisatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer