Ctgb breidt toelating voor fungicide Proclaim uit

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft besloten de toelating voor het fungicide Proclaim uit te breiden.

Ctgb+breidt+toelating+voor+fungicide+Proclaim+uit
© Vidiphoto

Het schimmelbestrijdingsmiddel mag nu ook worden toegepast in de bedekte teelt van aardbei, vruchtgroenten van Cucurbitaceae, aubergine, potplanten, snijbloemen, trekheesters, snijgroen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt en in de veredeling- en zaadteelt van akkerbouw en fruit- en sierteeltgewassen.

Daarnaast wordt ook de toelating van het fungicide Maxim 480 FS uitgebreid met een reeks kleine toepassingen. Het middel wordt gebruikt voor zaadbehandelingen. Verder besloot het Ctgb dat het middel Regulex 10 SG in peer in plaats van één keer, drie keer mag worden ingezet. Voor het gebruik geldt een minimaal interval van twee dagen tussen de toepassingen.
Het herbicide Pafica Plus is opnieuw geregistreerd. Het onkruidbestrijdingsmiddel heeft een toelating in de teelt van wintertarwe, winterrogge, triticale en zomertarwe. Verder is de groeiregulator AppleSmart voor toepassing in appels voor een nieuwe periode toegelaten. De toelating van de middelen Bontima, Reflect, Sunjet Flora, Embrelia en Gigant wordt ingetrokken.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer