Exirel krijgt vrijstelling voor bestrijding suzuki-fruitvlieg

Voor de bestrijding van de suzuki-fruitvlieg in kersen, druiven, pruimen en blauwe bessen kunnen fruittelers ook dit jaar weer beschikken over het middel Exirel.

Exirel+krijgt+vrijstelling+voor+bestrijding+suzuki%2Dfruitvlieg
© PPO

De vrijstelling geldt tot het eind van het teeltseizoen voor de onbedekte teelten en is net als voorgaande jaren ook nu weer aangevraagd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Het insecticide mag vanaf woensdag weer worden gebruikt. De toekenning van de tijdelijke toelating is gepubliceerd in de Staatscourant.

In een bericht op de eigen website wijst de NFO erop dat de vrijstelling van Exirel te laat is afgegeven voor een bestrijding van suzuki-fruitvlieg in vroege kersenrassen. De organisatie legt uit dat de vrijstelling wel op tijd is aangevraagd, maar dat de afhandeling wat vertraging heeft opgelopen vanwege aanvankelijk strengere driftreducerende voorschriften.


Ook aanvraag voor Tracer

In overleg met toelatingshouder FMC heeft de NFO hier inhoudelijk een punt van gemaakt. Het resultaat is dat de toelatingsvoorwaarden voor Exirel niet zijn gewijzigd. Ook voor het middel Tracer ligt nog een aanvraag van de NFO voor een vrijstelling. Deze procedure loopt om vergelijkbare redenen vertraging op. Een besluit hierover wordt volgende week verwacht.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer