Inspraak EU-beleid bijen en gewasbescherming

Efsa, de Europese autoriteit voor voedselveiligheid, start een consultatieprocedure voor de aanpassingen aan de Bee Guidance. Het gaat om richtlijnen voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in relatie tot de gezondheid van bijen.

Inspraak+EU%2Dbeleid+bijen+en+gewasbescherming
© VidiPhoto

De openbare raadpleging van Efsa gaat om aanpassingen van de risicobeoordeling van gewasbeschermingsmiddelen. Dit met betrekking tot de effecten van bespuitingen op honingbijen, hommels en solitaire bijen.

Op verzoek van de Europese Commissie komt Efsa met een herziening van de Bee Guidance. Dit gebeurt op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en onder meer statistische analyses van veldstudies. De Bee Guidance werd voor het eerst gepubliceerd in 2013.


Maximaal termijn voor reacties

De consultatie duurt 12 weken, de deadline voor de reacties is 3 oktober. Daarmee wil Efsa belanghebbenden de maximaal gelegenheid geven om te reageren.

Voorafgaand aan het opstellen van de nieuwe richtlijnen heeft de autoriteit via de lidstaten zoveel mogelijk deskundigen geraadpleegd over de belangrijkste aspecten van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in relatie tot de gezondheid van bijen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer