Vier nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week besloten vier nieuwe middelen toe te laten. Het betreft de herbiciden Brixton, Retinar en Xerton en het fungicide Bromuconazole.

Vier+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toegelaten
© Koos van der Spek

Het onkruidbestrijdingsmiddel Brixton mag worden gebruikt na opkomst in de teelt van suikerbieten en winterkoolzaad en als kleine toepassing in de zonnebloementeelt. Het herbicide Xerton mag worden toegepast na opkomst in de wintertarwe.

Bromuconazole is een emulgeerbaar concentraat dat is toegelaten als fungicide in de zomer- en wintertarweteelt, maar niet in grondwaterbeschermingsgebieden. Ook geldt een restrictie voor volggewassen. Retinar is een nieuw onkruidbestrijdingsmiddel voor toepassing in grasland en de teelt van graszaad.


Uitbreidingen

Het Ctgb heeft bepaald dat het fungicide Ortiva nu ook in de radijsteelt mag worden toegepast. Bonalan mag als herbicide worden gebruikt in de teelt van lupine en veldboon als groenbemester. Ook mag het middel worden ingezet in de vasteplantenteelt en dahliateelt.


De groeiregulator Regalis Plus mag nu ook in de onbedekte aardbeienteelt worden toegepast. Integral Pro heeft als zaadbehandelingsmiddel een toelating gekregen in de vlasteelt en het fungicide Dagonis mag nu ook worden gebruikt in de teelt van potplanten, snijbloemen, trekheesters, klimplanten, sierheesters, coniferen, heidesoorten, bos- en haagplantsoen, vruchtbomen- en struiken, boomkwekerijgewassen, vaste planten en de zadenteelt.


Wijzigingen en intrekkingen

Voor het schimmelbestrijdingsmiddel Quastar geldt dat de registratie voor toepassing van de bestrijding van roest en bladvlekkenziekte in granen opnieuw is geregistreerd. Voor de middelen Herbi Press Pro en Weed Press Pro heeft het Ctgb de toelating ingetrokken.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer