Tienpuntenplan BBB en JA21: partijen willen reparatiewet stikstof

De BoerBurgerBeweging (BBB) en JA21 hebben woensdag, de dag van het boerenprotest in Stroe, een tienpuntenplan stikstof gelanceerd. Met het initiatief willen Kamerleden Joost Eerdmans (JA21) en Caroline van der Plas (BBB) 'Nederland van het slot halen, persoonlijk leed voorkomen en toekomstige generaties niet opzadelen met een extra stikstofschuld van 25 miljard euro'.

Tienpuntenplan+BBB+en+JA21%3A+partijen+willen+reparatiewet+stikstof
© Dirk Hol

Volgens de twee Kamerleden staat Nederland compleet op slot door strenge stikstofnormen en worden iedere boer, burger en bedrijf er dagelijks door verstikt. Om uit die impasse te komen hebben Van der Plas en Eerdmans een tienpuntenplan stikstof opgesteld. Regeringspartijen VVD, CDA, en ChristenUnie worden opgeroepen om zich 'niet langer te laten gijzelen door D66 en deze punten samen met ons uit te voeren'.

Onderdeel van het tienpuntenplan is onder meer een reparatiewet stikstof die de resultaatverplichting voor stikstofwaarden uit de Wet Natuurbescherming moet halen. Deze zegt volgens de initiatiefnemers niets over de staat van de natuur.

Daarnaast wordt gepleit voor monitoring van natuurbeleid door middel van waarnemingen in plaats van rekenmodellen. Voorts zouden sociaal-economische gevolgen van het natuurbeleid en het belang van voedselzekerheid geborgd moeten worden in de wet. Het volledige tienpuntenplan is onder meer te lezen op de website van de BBB.
Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer