BBB groeit rap door stikstofplannen coalitie

Het ledental van BoerBurgerBeweging (BBB) is dit weekeinde met zo'n 10 procent gegroeid. Dat betekent dat de partij iets meer dan vierduizend leden heeft. Dat bevestigt partijvoorzitter Erik Stegink tegenover RTV Oost.

BBB+groeit+rap+door+stikstofplannen+coalitie
© Dirk Hol

Stegink spreekt van een 'explosieve stijging' van enkele honderden leden die volgt op het bekendmaken van de stikstofplannen van minister Christianne van de Wal voor Natuur en Stikstof afgelopen vrijdag. De leden komen volgens hem deels uit Gelderland en Overijssel, waar de partij al veel steun had, maar ook uit andere delen van het land, zoals de Randstad.Uit de peiling van Maurice de Hond bleek eerder dat BBB de laatste tijd flink aan populariteit heeft gewonnen. De partij zou volgens De Hond dertien zetels krijgen als er nu verkiezingen plaatsvinden en daarmee de derde partij van Nederland zijn, na de VVD en de PVV.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer