Agrarische partijen op één lijn: alleen LTO praat met Rutte

LTO Nederland spreekt vrijdag als enige partij met het kabinet over de stikstofaanpak. Dat is de uitkomst van het gesprek dat de agrarische organisaties woensdag met elkaar hebben gevoerd over de uitnodiging van het kabinet om rond de tafel te gaan zitten.

Agrarische+partijen+op+%C3%A9%C3%A9n+lijn%3A+alleen+LTO+praat+met+Rutte
© ANP

In een gezamenlijk statement zeggen de agrarische organisaties, die vrijwel de gehele landbouw vertegenwoordigen, dat zij woensdagavond een goed overleg hebben gehad over de uitnodiging om met het kabinet in gesprek te gaan over de stikstofaanpak.'Op de inhoud zitten we op één lijn. Dat betekent dat we samen optrekken', schrijven de partijen. 'Onze boeren hebben geen vertrouwen in het door de regering geregisseerde overleg. LTO spreekt vrijdag met het kabinet in goede afstemming met alle partijen. De uitkomsten van het overleg worden teruggekoppeld en besproken. En verdere stappen worden afgestemd.'


De verklaring is geschreven namens Agractie Nederland, Dutch Dairymen Board, Farmers Defence Force (FDF), LTO Nederland, Nederlandse Akkerbouw Vakbond, Nederlandse Melkveehouderij Vakbond, Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en Producenten Organisatie Varkenshouderij.


Verkennend gesprek

Het overleg van de agrarische partijen volgde na korte onenigheid vorige week toen LTO Nederland toezegde het verkennend gesprek met het kabinet over het stikstofbeleid bij te wonen. Daar was FDF verontwaardigd over. De lucht tussen de FDF-voorzitter en LTO-voorzitter Sjaak van der Tak was voorafgaand aan het overleg al geklaard. Tijdens het overleg is onder meer gesproken over de vraag of meer boerenactiegroepen aansluiten bij het gesprek met bemiddelaar Johan Remkes en het kabinet.

LTO spreekt vrijdag met premier Mark Rutte. Daarnaast sluiten stikstofminister Christianne van der Wal, landbouwminister Henk Staghouwer en Remkes hierbij aan. Waar het gesprek gaat plaatsvinden, is nog niet bekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer