LTO Noord-afdeling Westerkwartier neemt afstand van afvaldump

Voorzitter Henk Hulshoff van LTO Noord-afdeling Westerkwartier neemt 'met klem' afstand van het dumpen van afval op een van de toe- en afritten van de snelweg A7 bij het Groningse Marum. Dat gebeurde de afgelopen tijd meerdere keren.

LTO+Noord%2Dafdeling+Westerkwartier+neemt+afstand+van+afvaldump
© @vp_Janneke

'Ondanks dat wij als boeren de frustraties en de aanleiding voor de acties delen, vinden we dat de risico's die bij de afvaldumpingen ontstaan voor de inwoners van ons Westerkwartier onacceptabel groot', zegt Hulshoff.

Volgens de afdelingsvoorzitter kunnen deze blokkades verregaande gevolgen hebben bij calamiteiten. 'Wanneer de aan- en afrijtijden van hulpdiensten onnodig toenemen, kan dat voor alle inwoners grote gevolgen hebben.'


Schade draagvlak

Het is voor Hulshoff nog niet duidelijk wie de acties uitvoert. 'Of het nu boeren zijn of sympathisanten die de boerenacties willen steunen, dan wil ik deze mensen graag de boodschap meegeven dat zij onze zaak op deze manier geen goed doen. Deze acties schaden het draagvlak onder de burgers en dat wordt alleen maar erger wanneer voornoemde calamiteiten zich voordoen. Wij als boeren moeten actievoeren binnen de wet- en regelgeving met inachtneming van de veiligheid van iedereen.'

LTO Noord-afdeling Westerkwartier vindt dat de regering terug moet naar de tekentafel als het gaat om het stikstofbeleid. 'Wij hebben ons ingezet op een motie in de gemeenteraad en zijn in goed overleg met provincie Groningen om onze invloed uit te oefenen. Wij staan achter de publieksvriendelijke acties, maar willen ook vragen om het democratisch proces de tijd te geven om tot de juiste oplossing te komen', besluit Hulshoff.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer