LTO na toezegging Rutte: bereid tot eerste gesprek met Remkes

LTO Nederland is toch bereid om in gesprek te gaan met het kabinet onder leiding van gespreksleider Johan Remkes. Aanleiding is de toezegging van premier Mark Rutte dat er daarbij voor het kabinet geen taboes zijn.

LTO+na+toezegging+Rutte%3A+bereid+tot+eerste+gesprek+met+Remkes
© Dirk Hol

Dat laat LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak weten in een statement. 'Vandaag heeft minister-president Mark Rutte mij opgebeld. Dit naar aanleiding van de uitnodiging om onder leiding van de heer Remkes zonder taboes in gesprek te gaan. LTO is helder geweest: een gesprek heeft alleen zin als er zonder taboes kan worden gesproken. Premier Rutte heeft mij toegezegd dat er ook voor het kabinet geen taboes zijn.'


Daarmee wordt volgens Van der Tak aan de voorwaarden van LTO voldaan voor een eerste verkennend gesprek. Dat vindt volgende week al plaats en daarin wordt gesproken over doel, tijdspad en inhoudelijke aanpak. Of dat gesprek een vervolg krijgt, hangt af van de uitkomst. 'Na dit verkennend gesprek beraden we ons als LTO met bestuur en leden over eventuele voortzetting ervan.'

LTO liet eerder deze week nog weten niet in te gaan op de uitnodiging van Remkes, zolang het kabinet niet toezegde dat er serieus gesproken kan worden over doel, tijdspad en invulling van de maatregelen. Met de belofte van premier Rutte lijkt aan die voorwaarde voor een eerste gesprek te zijn voldaan.


Afzien van buitenwettelijke acties

Van der Tak roept in het statement nogmaals op om af te zien van buitenwettelijke acties. 'De zorgen in de sector zijn groot en daarom voeren we actie. Dat doet het overgrote deel van de sector op een keurige manier, passend binnen de wet en met oog voor maatschappelijk draagvlak. De druk van positieve acties helpt in gesprekken, buitenwettelijke acties zorgen alleen voor verlies van draagvlak en het telkens moeten verdedigen van de sector.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer