Verdachte valse bommelding provinciehuis Leeuwarden aangehouden

Een 23-jarige man uit Leeuwarden is woensdag aangehouden voor een valse bommelding op het provinciehuis in zijn woonplaats. Hij wordt ervan verdacht dat hij 13 juli tijdens een demonstratie voor het provinciehuis melding heeft gedaan dat er een bom zou liggen in het provinciehuis.

Verdachte+valse+bommelding+provinciehuis+Leeuwarden+aangehouden
© Nieuwe Oogst

Na de telefonische melding dat er een mestbom zou ontploffen in het provinciehuis, werden meerdere gebouwen aan de Tweebaksmarkt ontruimd. Op dat moment waren Provinciale Staten aan het vergaderen. Politici moeten hun werk ongehinderd en veilig kunnen doen, in iedere situatie en onder alle omstandigheden, stelt politie Fryslân.


'Het is onacceptabel dat zij in hun werk – juist ten dienste van de samenleving – te maken krijgen met bedreiging of geweld. Een bedreiging in de richting van een politicus of een overheidsorgaan raakt en beschadigt niet alleen de persoon of medewerkers zelf, maar ook onze democratische rechtstaat. Mensen die van deze misdrijven worden verdacht, komen er niet mee weg.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer