FDF overweegt aan te schuiven bij LTO en Remkes

Farmers Defence Force (FDF) overweegt toch om in gesprek te gaan met bemiddelaar Johan Remkes, meldt het AD. LTO Nederland maakte donderdag al bekend bij hem aan te schuiven. FDF is daardoor bang dat er straks afspraken worden gemaakt waarover zij niets te zeggen hebben gehad.

FDF+overweegt+aan+te+schuiven+bij+LTO+en+Remkes
© Dirk Hol

LTO wilde niet in gesprek met Remkes, zolang niet alle oplossingen voor het stikstofprobleem met hem konden worden besproken. Na een telefoontje van premier Mark Rutte kondigde voorzitter Sjaak van der Tak donderdag aan toch om tafel te gaan. Volgens hem is afgesproken dat er geen taboes zijn en dat alles bespreekbaar is.


FDF-voorman Mark van den Oever voelde zich door deze mededeling bedonderd. Hij ging ervan uit dat alle boerenorganisaties een boycot hadden tegen Remkes. Van den Oever meldt tegen het AD dat hij LTO niet alleen in gesprek wil laten gaan met Remkes. 'Als onze stem daar niet gehoord wordt, zal er ook weer onvrede zijn.'Agractie-voorman Erik Luiten liet eerder via nieuwszender BNR weten niet afwijzend tegenover een gesprek te staan als er geen taboes zijn. Al wil hij dan wel weten wat precies de afspraak is. 'Je moet weten of er echt ruimte is en dat het niet zomaar een lokkertje is.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer