Opening Floriade gaat gewoon door

De opening van Floriade op 14 april gaat gewoon door. Dat heeft de organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling dinsdag laten weten.

Opening+Floriade+gaat+gewoon+door
© Floriade

Diverse media berichtten vorige week dat de start van het evenement gevaar liep nadat het Gerechtshof in Arnhem had beslist dat de gunning voor licht, geluid en audiovisuele middelen opnieuw moest worden gedaan.

In een reactie liet Floriade weten aan Nieuwe Oogst dat de organisatie al op 7 januari met een nieuwe aanbesteding is gestart om de voortgang van de wereldtuinbouwtentoonstelling te waarborgen. Vorige week dinsdag is de gunningsbeslissing aan de betrokken partijen bekendgemaakt.


Bovendien zouden, in tegenstelling tot wat media vorige week meldden, niet enkel drie maar veel meer landen bezig zijn met de opbouw van hun landenpaviljoens. Floriade verwelkomt meer dan 400 nationale en internationale deelnemers, waaronder naar verwachting 33 landen, schrijft de organisatie in het persbericht.

26 landen hebben hun deelname bevestigd, andere zitten in de ontwerpfase en met meerdere landen is Floriade nog in gesprek. Met een aantal landen worden afrondende gesprekken gevoerd. De verwachting is dat er uit deze besprekingen nog zeven deelnemende landen volgen. Bhutan, Indonesië en Rusland nemen niet deel aan het evenement.


60 hectare

De Nederlandse tuinbouw presenteert van 14 tot en met 9 oktober samen met nationale en internationale partners innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden onder het thema Growing Green Cities. Floriade vindt plaats op een 60 hectare groot terrein in Almere.

De organisatie kampte tijdens de voorbereiding met meerdere tegenslagen. Zo is het realiseren van de wereldtuinbouwtentoonstelling in de loop van de jaren tientallen miljoenen euro's duurder geworden dan begroot.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  50 %
Meer weer