Beregeningsverbod in heel Zeeland

Waterschap Scheldestromen heeft voor het hele beheergebied een verbod voor het beregenen uit oppervlaktewater ingesteld, met uitzondering van de gebieden met wateraanvoer.

Beregeningsverbod+in+heel+Zeeland
© Twan Wiermans

Door de aanhoudende droogte daalt het peil in de waterlopen binnen het beheergebied van het waterschap snel. Ook voor de komende periode wordt droogte verwacht. Om de daling van de peilen in de sloten en waterlopen en de grondwaterstanden te vertragen, is het volgens het waterschap noodzakelijk deze maatregel te nemen.De Reigersbergsche Polder, Eerste Bathpolder, het gebied ten oosten van het Schelde-Rijnkanaal, Tholen en Sint Philipsland beschikken over een aanvoer van zoetwater en ontspringen de dans. Het onttrekken van oppervlaktewater met maximaal 15 kuub per etmaal voor het toedienen van gewasbeschermingsmiddelen is wel nog toegestaan, mits het waterpeil nog boven winterstreefpeil staat. Het verbod geldt tot nader order.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer