Laatste+sproeiverbod+in+Nederland+opgeheven
Nieuws
© Koos van der Spek

Laatste sproeiverbod in Nederland opgeheven

Boeren mogen vanaf maandag weer water gebruiken uit beken en sloten in het werkgebied van waterschap De Dommel in Noord-Brabant. Daarmee is het laatste sproeiverbod van dit jaar in Nederland opgeheven.

Waterschap De Dommel verlengde het sproeiverbod aan het eind van de zomer. De zomer was weliswaar vrij nat, maar september was nog een warme en droge maand. Daardoor verdampte nog veel water uit beken zoals De Beerse en Reuzel. Het zuidelijk werkgebied van De Dommel behoort tot de plaatsen in Nederland waar snel sprake is van droogte, omdat het gebied helemaal afhankelijk is van regenwater.

Bij alle waterschappen is de grondwaterstand door de natte zomer weer op peil na drie extreem droge jaren. Er is nergens meer sprake van te lage grondwaterstanden. In het gebied van waterschap Vechtstromen mag weer oppervlaktewater uit openbare vijvers worden gebruikt.Weer

 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer