Zuivelnoteringen dalen deze week opnieuw

Net als vorige week laten de zuivelnoteringen van ZuivelNL deze week een dalende tendens zien. De meest in het oog springende daling is die van vollemelkpoeder met 21 euro.

Zuivelnoteringen+dalen+deze+week+opnieuw
© Twan Wiermans

Deze notering duikt onder de grens van 500 euro en komt uit op 490 euro per 100 kilo, exclusief btw. De andere noteringen dalen ook, al is het in mindere mate. De notering voor mageremelkpoeder voor menselijke consumptie daalt met 8 euro en staat deze week op 384 euro. Mageremelkpoeder voor veevoer noteert deze week 5 euro lager en staat daardoor op 375 euro.

Weipoeder blijft maar dalen. Deze notering gaat relatief fors omlaag met 7 euro en blijft nu steken op 93 euro. Weipoeder is daarmee de enige notering die op hetzelfde niveau ligt als in 2021. De andere noteringen liggen daar (ver) boven.De enige notering die op gelijke hoogte blijft als vorige week is die van verse boter. Die stond vorige week al op 715 euro en doet dat nu opnieuw.

De zuivelmarkt lijkt in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen nu de zomer is aangebroken. Bovendien is nog onzeker wat de hoge inflatie doet met de vraag naar zuivel in de verschillende delen van de wereld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer