Zuivelnoteringen laten wisselend beeld zien

De zuivelnoteringen van ZuivelNL laten deze week een wisselend beeld zien. De noteringen voor magermelkpoeder voor veevoer en die van magermelkpoeder voor menselijke consumptie stijgen. De notering voor verse boter blijft stabiel en die voor vollemelkpoeder en weipoeder dalen.

Zuivelnoteringen+laten+wisselend+beeld+zien
© Nieuwe Oogst

De noteringen voor magermelkpoeder voor veevoer en die van magermelkpoeder voor menselijke consumptie stijgen allebei 6 euro. De prijs voor magermelkpoeder voor menselijke consumptie komt daarmee uit op 406 euro per 100 kilo, exclusief btw.

Magermelkpoeder voor veevoer komt uit op 391 euro. De notering voor verse boter blijft net als vorige week steken op 725 euro. Weipoeder daalt met 3 euro en komt in week 23 uit op 122 euro. De notering voor vollemelkpoeder daalt met 8 euro wat steviger en komt nu uit op 511 euro.


Verse boter

Over de wat langere termijn is het beeld dat de notering voor verse boter al zo'n tien weken wat schommelt op een historisch hoog niveau van boven de 700 euro. Ook de notering voor vollemelkpoeder laat een redelijk stabiel beeld zien, al een week of twaalf, met plussen en minnen boven de 500 euro.De mageremelkpoeders lieten aanvankelijk een daling zien. De laatste drie weken stijgen deze noteringen echter weer. Weipoeder blijft als enige notering dalen en doet dat al acht weken. Voor alle noteringen geldt echter dat ze ver boven de prijzen in de jaren 2021 en 2020 zitten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer