Het Beste Idee van Varkensland staat weer open voor innovaties

Waar staat de Nederlandse varkenshouderij in 2030? Die vraag staat centraal in de zevende editie van Het Beste Idee van Varkensland. Ideeën voor de innovatiewedstrijd kunnen tot 12 september worden ingediend.

Het+Beste+Idee+van+Varkensland+staat+weer+open+voor+innovaties
© Freelancer

Bij Het Beste Idee van Varkensland gaat het om het bedenken, uitwerken en presenteren van een technische of sociale innovatie die kleur geeft aan het toekomstperspectief van de Nederlandse varkensboer. Dat kan gaan om een idee dat sectorbreed of alleen voor het eigen bedrijf bijdraagt aan dierenwelzijn, duurzaamheidsvraagstukken, een betere inkomenspositie voor varkenshouders of de consument stimuleert tot een bewustere keuze.

Het thema van 2022 is: Blik op de toekomst! Daarmee willen de initiatiefnemers, waaronder de nieuwe partners Agrifirm en Topigs Norsvin, benadrukken dat het inspelen op de uitdagingen van deze tijd vraagt om elkaar te stimuleren toekomstgericht te blijven ondernemen. Ideeën, plannen of ambities kunnen tot 12 september digitaal worden indienen.De finale vindt plaats op 24 november. De winnaars van voorgaande jaren zijn: het voedselbos (Nieske Neimeijer, 2016); de euthanasie beslisondersteuner (Anett van der Aa, 2017); haal meer energie uit je dier (Fleur Bartels, 2018); de mobiele slachterij (Ruud Pothoven, 2019); Zonvarken (August Offenberg, Jeroen Koks, Rob Nieuwenhuis, Otto Offenberg, 2020) en koken voor blije varkens (Coen en Marlijn van Gorp, 2021).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer