Drie aanhoudingen voor poging doodslag bij protest Heerenveen

Bij een protestactie langs de A32 bij Heerenveen zijn dinsdagavond drie mensen aangehouden voor poging tot doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt.

Drie+aanhoudingen+voor+poging+doodslag+bij+protest+Heerenveen
© niels de vries

Het gaat om twee mannen van 46 en 34 uit Opsterland en Heerenveen, en een 16-jarige jongen uit Heerenveen. Volgens het OM zijn ze in 'de hectische situatie ter plaatse' aangehouden. Het onderzoek naar de gang van zaken loopt. Dit is een onderzoek onder leiding van de officier van justitie naar de feiten en omstandigheden.


Op basis van dat onderzoek wordt een vervolgbeslissing genomen. Afhankelijk van de uitkomsten van dat onderzoek wordt duidelijk of de personen langer vast blijven zitten of niet. Vooralsnog zitten zij vast.


Vuurwapengebruik onderzocht

Het onderzoek richt zich op de gedragingen van de drie mannen tijdens een trekkerprotest die op de genoemde plek plaatsvond. Er is daarnaast nog een onderzoek gaande. In Heerenveen is sprake geweest van vuurwapengebruik door de politie. Dat gebruik is aan strenge voorwaarden gebonden en wordt altijd achteraf getoetst door de Rijksrecherche.

In dat onderzoek worden betrokkenen bevraagd, beelden bekeken en vindt sporenonderzoek plaats. Op dat onafhankelijk onderzoek kan en mag het Openbaar Ministerie naar eigen zeggen niet vooruit lopen. Politie Fryslân deed eerder vandaag een oproep om geen persoonsgegevens van agenten te delen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer