Vooral minder zuivel in schap door boerenacties

In diverse supermarkten in het land begint een tekort aan zuivel te ontstaan. Door de boerenacties bij distributiecentra zijn vooral dit soort verse producten hier en daar al op, melden journalisten van het ANP.

Vooral+minder+zuivel+in+schap+door+boerenacties
© Dirk Hol

In totaal bezochten zij aan het begin van de middag zo'n twintig supermarkten verspreid over het land. Overige producten zijn daar nog volop verkrijgbaar. De supermarktbranche vreest dat bepaalde producten maandag uitverkocht kunnen raken door de blokkades waarmee boeren aandacht vragen voor het stikstofbeleid van het kabinet.

De steekproef betrof onder meer winkels van Vomar, Plus, Albert Heijn, Dekamarkt en Jumbo. Door de blokkades bij de distributiecentra kregen deze winkels producten later of niet geleverd. Bij de meeste winkels betrof het zuivelproducten, maar in enkele gevallen waren ook minder groenten, vlees en diepvriesproducten leverbaar.


Online klanten

Concrete gevolgen van de acties zijn er ook voor een deel van de onlineklanten van Albert Heijn. Door acties bij de distributiecentra in Utrecht en Oosterhout ziet het supermarktconcern zich genoodzaakt bestellingen te annuleren, laat een woordvoerster weten.


Onlinesupermarkt Picnic heeft als gevolg van de boerenprotesten in Noord-Holland een paar duizend orders moeten annuleren. Boeren hadden zich verzameld voor een verdeellocatie van de supermarkt in Zaandam. Daardoor konden een paar uur lang geen boodschappen worden bezorgd in die regio.


Distributiecentra

In totaal zijn zo'n twintig distributiecentra van supermarkten maandag geblokkeerd of geblokkeerd geweest door boeren. Vooral de distributiecentra van de Albert Heijn en Jumbo waren doelwit. Ook distributiecentra van Boni, Coop, Poiesz, Aldi, Plus, Lidl, Vomar en groothandel Sligro hebben maandag te maken (gehad) met blokkades van boeren.

Verder zijn twee afvalverwerkingsbedrijven in het Overijsselse Hengelo geblokkeerd door trekkers. Het gaat om Twence en PreZero. Een woordvoerder van het laatstgenoemde bedrijf laat weten dat ze niet 'normaal kunnen werken' als gevolg van de blokkade. Niemand kan het terrein van het bedrijf bij de Havenkade op of af.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer