Wegblokkades met trekkers op snelwegen

Trekkers blokkeren snelweg A37 vanaf de Duitse grens in de richting van Hoogeveen. De weg is daardoor dicht tot Zwartemeer, meldt de ANWB. Ook op de A28 zorgt een demonstratie met voertuigen voor verkeershinder. De op- en afrit bij Beilen, tussen Zwolle en Assen, is dicht. Boeren gingen verder in Haarlem in gesprek met de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Wegblokkades+met+trekkers+op+snelwegen
© Huisman Media

De N359 tussen Lemmer en Leeuwarden is eveneens dicht door een demonstratie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ook staat het verkeer vanaf de Duitse grens ter hoogte van Enschede stil op de A35 door een ander boerenprotest.



Trekkers blokkeren daarnaast kruispunten in het Twentse Hengelo. Op meerdere video's op sociale media is te zien dat een stoet landbouwvoertuigen door de stad trekt en dat op kruispunten een aantal trekkers stilstaat. RTV Oost spreekt van zo'n driehonderd voertuigen die naar en door de stad trekken.



Volgens de regionale omroep komt het konvooi vanuit het nabijgelegen dorp Hertme. 'De stoet is lang, en bij elke kruising blijven enkele trekkers staan', aldus RTV Oost. De actievoerders verzamelen bij afvalverwerker Twence, ten zuiden van de stad in Overijssel. Er vindt ook een protest plaats bij een afvalverwerkingsbedrijf in Hengelo, zo blijkt uit foto's. Tegen RTV Oost zegt het bedrijf dat het werk wel gewoon doorgaat.




Provinciehuis Noord-Holland

Zo'n twintig actievoerders kwamen maandagochtend met trekkers langs bij het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem. Daar zijn ze in gesprek gegaan met Arthur van Dijk, commissaris van de Koning, en Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie voor Natuur en Landschap, Grond, Bodemdaling en Stikstof.



'Bezoek van Noord-Hollandse boeren gehad op het provinciehuis. Goede en gemoedelijke sfeer. Fijn om met hen in gesprek te blijven. Heb aangegeven dat we doorgaan met onze gebiedsgerichte aanpak en de stikstofdoelen zoals die door provincie Noord-Holland is vastgesteld', meldt Rommel op Twitter.

'In de tuin van ons provinciehuis in gesprek met boeren uit Noord-Holland. Er is begrip voor hun zorg en het heeft onze absolute aandacht. Goed om met elkaar in gesprek te zijn en te blijven!', twittert Van Dijk. Vanwege het spontane bezoek van de boeren begon de vergadering van de Provinciale Staten, waar het stikstofbeleid in de provincie wordt besproken, iets later. Bij het provinciehuis staat een aantal trekkers geparkeerd en de boeren luisteren naar de vergadering. 'Er wordt niks geblokkeerd. De sfeer is gemoedelijk', laat een woordvoerder weten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer