Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Hoop mijn uien lokaal af te zetten'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week hoopt Huizinga zijn uien lokaal af te zetten. 'Het is alleen nog maar de vraag of ik die daar wel kwijt kan.'

Van de Oekraïners heeft namelijk 40 tot 50 procent momenteel vanwege de oorlog geen baan en inkomen meer, geeft Huizinga aan. Daarnaast bracht hij mais naar Roemenië en nam humanitaire hulpgoederen mee terug. Verder speelt Huizinga naast alle zorgen een Oekraïens gezelschapsspel. 'Poetins hoofd moet het daarbij ontgelden.'


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer