Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Poetin creëert hongersnood'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week maakt hij zich opnieuw ernstig zorgen over de wereldwijde hongersnood die Vladimir Poetin creëert.

Huizinga hoopt dat de havens opengaan, maar afgelopen weekend is er weer een grote terminal vernietigd. Daar ging 50.000 ton graan per dag doorheen om vervolgens per boot richting de wereldmarkt te gaan. 'Als die hubs kapotgeschoten worden, creëer je doelbewust een wereldwijde hongersnood. Terwijl mensen ergens anders honger hebben, rot het hier weg omdat we niet kunnen exporteren.'


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer