Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Slachtkoeien door oorlog onverkoopbaar'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. Deze week geeft Huizinga aan dat het met zijn melkkoeien goed gaat. Zijn slachtkoeien raakt hij door de oorlog echter niet kwijt. 'Die zijn onverkoopbaar en ik heb er dus momenteel veel te veel.'

Het is rustig in de akkerbouw en dus biedt Huizinga ons deze week een uitgebreide blik tussen de koeien. Verder geeft zijn vrouw Emmeke aan dat de 150 ingezamelde fietsen inmiddels in Oekraïne zijn aangekomen.

Ze meldt bovendien dat er een groot gebrek is aan eten en hygiëneproducten. Door teruglopende donaties kunnen er weinig transporten meer worden georganiseerd. Er staat nog 50.000 euro op de rekening van stichting De Leeuw Kyiv, dat is genoeg voor ruim tien transporten.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en zaterdag te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer