Boeren doen vergeefse bevrijdingspoging in Apeldoorn

Apeldoorn is woensdagavond hermetisch afgesloten door de politie. Burgemeester Ton Heerts had een noodverordening uitgevaardigd om te voorkomen dat demonstrerende boeren eerder opgepakte actieboeren zouden proberen te bevrijden uit het politiebureau aan de Europaweg.

Boeren+doen+vergeefse+bevrijdingspoging+in+Apeldoorn
© Johan Wissink

Door de noodverordening was de politie bij machte om een deel van de stad af te sluiten. Ook de afrit naar Apeldoorn op de A1 werd gesloten. Daarnaast was er een politieblokkade op de provinciale weg N304 en stonden er elders veel politievoertuigen. De demonstranten kwamen derhalve niet verder dan Kanaal Zuid aan de rand van Apeldoorn. Daar had de politie ook een blokkade opgericht met onder meer een shovel.

De boeren werden gesommeerd te vertrekken en voldeden daar na ruim anderhalf uur aan. Verschillende groepen actievoerders op trekkers hebben geprobeerd via andere routes de Europaweg te bereiken, maar stuitten telkens op een grote politiemacht.

In Geldermalsen verzamelden woensdagavond ook boeren met zo'n honderd trekkers bij een distributiecentrum van supermarktketen Albert Heijn. Ze blokkeerden enige tijd de toegang tot het distributiecentrum. Elders in het land werden ook weer korte tijd snelwegen geblokkeerd, onder meer de A37 tussen Emmen en Hoogeveen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer