Ruim twintig 'bondgenoten' van BBB doen mee aan verkiezingen

BoerBurgerBeweging (BBB) probeert via lokale partijen een voet tussen de deur te krijgen in de gemeentepolitiek. Twintig lokale partijen zijn 'BBBondgenoot' geworden en volgens voorzitter Erik Stegink zitten er nog een aantal aan te komen.

Ruim+twintig+%27bondgenoten%27+van+BBB+doen+mee+aan+verkiezingen
© Dirk Hol

Het gaat onder meer om Trots Haarlem, Burger Belangen Moerdijk, Heusden Verbindt, Duurstede voor Democratie en Kleurrijk Fryske Marren. Op de websites van de partijen staat het logo van het bondgenootschap vermeld.

Het bondgenootschap is een samenwerking waarbij de lokale partijen hun eigen identiteit behouden, volgens Stegink. Zo onderschrijven de partijen het landelijke verkiezingsprogramma van BBB, maar heeft de partij geen verantwoordelijkheid voor het bestuur van de lokale partijen. Ook ondersteunt BBB de partijen niet financieel. Eenmaal gekozen in de gemeenteraad verwacht BBB wel dat fractieleden lid worden van hun partij.


Opleidingsprogramma's

De bedoeling is dat er op deze manier een platform ontstaat waarbij BBB en de bondgenoten standpunten kunnen uitwisselen en plaatselijke thema's snel een 'verbinding met Den Haag kunnen krijgen', aldus Stegink. Ook worden voor leden en bondgenoten speciale opleidingsprogramma’s georganiseerd.

BBB zegt sinds de entree van politiek leider Caroline van der Plas al vaak te zijn benaderd door lokale partijen die willen samenwerken. De partij doet dit jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens Stegink kwamen deze verkiezingen nog 'te vroeg'. Volgend jaar in maart wil BBB wel meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer