Ministers: acties op snelweg ongepast

Boeren hebben zich aan de wet te houden, stellen de ministers Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof en landbouwminister Henk Staghouwer. Dat doen ze niet door met trekkers op de snelweg te rijden. 'Wij veroordelen dat', laat een woordvoerder namens beide ministers weten.

Ministers%3A+acties+op+snelweg+ongepast
© André Weima

Boeren mogen hun zorgen uiten en protesteren, maar dat moeten ze wel binnen de grenzen van de wet doen, benadrukken beide ministers. De acties van maandag vinden zij 'niet gepast. Houd je alsjeblieft binnen de kaders van de wet', roepen zij de protesterende boeren op.

Ingrijpen is aan de politie, stelt de woordvoerder, en niet aan de landelijke overheid. Op de landelijke actiedag van de boeren, vorige week woensdag in het Gelderse Stroe, zei minister Dilan Yesilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid dat zij de politie en het Openbaar Ministerie niet kan opleggen wat ze moeten doen. Wat haar betreft komen boeren die de wet overtreden, door bijvoorbeeld met trekkers de snelweg op te gaan, daar niet zomaar mee weg. Zoveel als mogelijk worden ze achteraf beboet, zei Yesilgöz vorige week.


Op verschillende plekken in het land voeren boeren actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Op onder meer de A67, de A28 en de A2 staan of rijden trekkers en kan het verkeer niet doorrijden. Een afrit op de N36 bij het Overijsselse Ommen wordt door boeren bezet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer