Supermarkten roepen sla in België terug

De supermarktketens Carrefour, Colruyt en Albert Heijn roepen in België slasoorten terug. Dat doen ze nadat er een normoverschrijding is geconstateerd van de pesticide chloorpyrifos.

Supermarkten+roepen+sla+in+Belgi%C3%AB+terug
© Nieuwe Oogst

De grutters hebben de terugroepactie georganiseerd in samenspraak met het Belgisch Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. Het gaat om slasoorten die in België zijn geproduceerd. Albert Heijn vraagt consumenten om krulslamelange en rucolamelange niet te eten, maar terug te brengen.

Bij Carrefour handelt het om vier kropslasoorten en een zachte slamix. Reo Veiling in Roeselare haalt deze producten uit de verkoop. Wat Colruyt betreft gaat het om eikenbladsla die ook in Luxemburg op de markt is gebracht. De slamelanges die worden teruggeroepen, werden in de periode van 13 tot 20 juni verkocht. Ook het Europese Rapid Alert System for Food and Feed meldt de residu-overschrijdingen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer