Donderdag nationaal hitteplan veetransport in werking

Het Nationaal Plan voor veetransport bij extreme temperaturen treedt donderdag in werking. De KNMI App verwacht dan in De Bilt een temperatuur van 27 graden Celsius of hoger.

Donderdag+nationaal+hitteplan+veetransport+in+werking
© Twan Wiermans

Het Nationaal plan 2021 van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) treedt in werking als de temperatuur in De Bilt 27 graden of hoger is. De NVWA gebruikt voor de weersvoorspelling de KNMI App. De NVWA hanteert verruimde openingstijden voor exportcertificering op donderdag 23 juni.

Exportcertificering kan vanaf die datum tussen 4 en 22 uur. Bij lange transporten, langer dan acht uur, geldt dat het transport niet wordt gecertificeerd, als de verwachtte buitentemperatuur op enig moment tijdens het transport 30 graden Celsius of hoger is. Bij een buitentemperatuur van 35 graden of hoger is transport van dieren in Nederland verboden.

Of de verruimde openingstijden gehanteerd kunnen worden, is mede afhankelijk van de plaatselijke capaciteit van de NVWA en of de minimum verwachte temperatuur van 27 graden Celsius van kracht blijft. Volgens het KNMI zal dit van korte duur zijn. Voor vrijdag worden weer lagere temperaturen verwacht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer