Melkprijs FrieslandCampina plust 4 cent

De FrieslandCampina-garantieprijs voor juni stijgt 4 cent per kilo ten opzichte van mei en komt daarmee op 56,50 cent. Voor biologische melk stijgt die 2 cent naar 59,25 cent.

Melkprijs+FrieslandCampina+plust+4+cent
© Nieuwe Oogst

De stijging voor gangbare melk is deels gebaseerd op hogere melkprijzen die in de afgelopen periode zijn uitbetaald door de referentiebedrijven en deels op de verwachting dat de referentiemelkprijzen zullen stijgen. Dat gebeurt als gevolg van de achterblijvende mondiale aanvoer van boerderijmelk.De gemiddelde FrieslandCampina-garantieprijs voor 2022 tot en met juni bedraagt 49 cent per kilo melk met de standaardgehaltes 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet en 4,53 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kilo melk op jaarbasis.


Lichte biologische plus

Ook de relatief lichte verhoging bij biologische melk is gebaseerd op hogere referentieprijzen in de afgelopen periode. Verder heeft de zuivelcoöperatie de verwachting dat de biologische boerderijmelkprijzen, die worden betaald door de referentiebedrijven, zullen stijgen als gevolg van de aanhoudende vraag naar biologische zuivelproducten.

De gemiddelde biologische garantieprijs dit jaar van FrieslandCampina tot en met juni bedraagt 55 cent per kilo melk met dezelfde standaardgehaltes als bij gangbare melk, maar bij een gemiddelde levering van 550.000 kilo melk op jaarbasis.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer