Boer Frans: 'Mijn boerderijdag is geslaagd'

De eerste ronde van de Campina Boerderijdagen zit erop. Op 27 mei was Frans van Diepenbeek in het Brabantse Langenboom een van de 28 deelnemende boeren. 'Je weet van tevoren niet wat je kan verwachten, maar de dag was echt top. Ik ben trots: blij dat ik heb meegedaan.'

Boer+Frans%3A+%27Mijn+boerderijdag+is+geslaagd%27
© Jos Thelosen

Voor het openstellen van een melkveehouderijbedrijf voor het grote publiek waren de weersomstandigheden op de dag na Hemelvaartsdag ideaal. Droog, zonnig, niet te warm en een lekker windje. Bij het melkveebedrijf van Van Diepenbeek kwamen zo’n 1.750 bezoekers op het erf en in de stallen. Een groep van zo’n dertig vrijwilligers leidde alles in goede banen.


© Jos Thelosen

Opvallend was het plezier van de kinderen en zelden was er een huilend kind te horen. Ook niet als ze in een rij moesten wachten om een spelletje te spelen of om zich te laten schminken.
Een bedrijfsfilmpje waarop te zien was hoe boer Frans zijn koeien voerde en bezig was met het melken van de koeien trok ook de belangstelling van jong en oud. Ook werd getoond hoe blij zijn roodbonte koeien dit voorjaar waren toen ze weer voor het eerst dit weideseizoen naar buiten mochten. Tot en met de aftiteling bleven de kijkers geboeid, mede door de prachtige bedrijfshots gemaakt met een drone.


© Jos Thelosen

Een bezoeker complimenteerde de boer omdat die zijn kleine kinderen de dag van hun leven had gegeven. ‘Gratis en prima verzorgd. Op de site zag ik dat er binnenkort weer open boerderijdagen zijn. Dan zoek ik een boerderij in de regio uit en gaan we daarheen.’


© Jos Thelosen

Op Tweede Pinksterdag (6 juni) vindt hetzelfde evenement nogmaals plaats op 48 locaties verspreid over het land.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 15°
  80 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer