NVWA neemt 400 liter illegale middelen met glyfosaat in beslag

Een grote hoeveelheid illegale gewasbeschermingsmiddelen is dinsdag in beslag genomen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) trof de middelen, met de werkzame stof glyfosaat, aan in een schuur bij een woning in het Brabantse Breda.

NVWA+neemt+400+liter+illegale+middelen+met+glyfosaat+in+beslag
© Han Reindsen

De gevonden middelen mogen niet in Nederland worden binnengebracht en verkocht. Tegen de eigenaar van de illegale gewasbeschermingsmiddelen wordt een proces-verbaal opgemaakt. Aanleiding voor een strafrechtelijk onderzoek door het NVWA was dat door een persoon uit Breda veelvuldig advertenties op Marktplaats werden geplaatst, waarbij niet-toegestane middelen te koop werden aangeboden.

Zelfs na het verwijderen van deze advertenties, het blokkeren van het telefoonnummer van de verkoper door Marktplaats en het waarschuwen van de adverteerder door de NVWA, bleven de advertenties maar terugkomen op het verkoopplatform.


Afkomstig uit Polen

Bij het bezoek van de NVWA-inspecteurs en rechercheurs in de Bredase woning vonden zij verpakkingen met 300 liter niet in Nederland toegelaten middelen tegen onkruid. De middelen waren afkomstig uit Polen en bestemd voor professioneel gebruik.

Door het speurwerk van de NVWA-medewerkers volgde aansluitend op dat bezoek een vervolgonderzoek bij drie afnemers van de middelen. Ook bij hen zijn de aangetroffen illegale middelen in beslag genomen en wordt een proces-verbaal opgemaakt. De gewasbeschermingsmiddelen zijn inmiddels afgevoerd en worden zo snel mogelijk vernietigd, meldt de NVWA. In totaal nam de autoriteit 400 liter illegale middelen in beslag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer