FloraHolland: minder aanvoer en lagere prijzen

Op de marktplaatsen van Royal FloraHolland zijn in april minder bloemen en tuinplanten verhandeld en waren prijzen gemiddeld lager dan april 2021. De plantenomzet daalde harder dan die van bloemen.

FloraHolland%3A+minder+aanvoer+en+lagere+prijzen
© FloraHolland

Uit de statistieken van de bloemenveiling blijkt dat de bloemenomzet in de afgelopen maand 3,6 procent daalde. Het aanbod was 3 procent kleiner dan een jaar geleden. Wel was de middenprijs met 0,26 cent per steel gelijk aan april vorig jaar.

De tulpenprijs was de opvallendste daler met bijna 27 procent naar een doorsneebetaling van 0,13 cent per stuk. Er was ook een stijger. Net als in februari steeg cymbidium bijna 30 procent. Deze bloemsoort leverde in april een doorsneebetaling op van 2,81 euro per stuk.

De prijzen van Chrysanthemum T en G gingen met ongeveer 17 procent omhoog ten opzichte van april 2021. Ondanks dat de aanvoer achterbleef, wist FloraHolland met deze bloemsoorten toch een hogere omzet te bereiken. Het aanbod van rozen was ruim 10 procent kleiner dan het afgelopen jaar. Door een gemiddelde prijsstijging van 11 procent bleef het omzetverlies met 0,2 procent beperkt.


Tuin- en kamerplanten

De gemiddelde tuinplantenprijs daalde in april licht met iets meer dan 1 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aanbod bleef achter bij 2021 en de omzet zakte bijna 18 procent. De kamerplantenomzet heeft het omzetverlies weten te beperken tot iets meer dan 7,5 procent. Het aanbod was nagenoeg gelijk aan vorig jaar en de middenprijs daalde met iets meer dan 8 procent naar 2,10 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer