Vion houdt Duitse slachterijen open

Vion ziet geen reden om zijn Duitse slachtlocaties te heroverwegen en vestigingen te sluiten. Het feit dat Vion Duitsland vorig jaar volgens de Duitse koepel ISN 7,9 procent minder varkens slachtte dan in 2020, doet daar niets aan af.

Vion+houdt+Duitse+slachterijen+open
© Henk Riswick

Een woordvoerder van Vion Duitsland geeft aan dat het bedrijf op meer locaties dan andere marktdeelnemers is getroffen door corona en alle productiebeperkingen die daaruit voortrollen. Vion Duitsland heeft varkensslachterijen in de deelstaten Beieren, Brandenburg, Nedersaksen en Baden-Württemberg. Die spreiding past bij de filosofie van Vion om dicht in de regio bij leveranciers en klanten te opereren.

Andere reden voor de forse daling noemt Vion de productiestilstand bij klanten door corona. Die zorgde voor het tijdelijk opschorten of verminderen van het volume contractslachtingen (loonslachten). Derde reden is dat het bedrijf met de Building Balanced Chains (BBC)-strategie de gesloten toeleveringsketens in lijn met de markt en vraag heeft gebracht. Het aandeel gesloten ketens van Vion is in Duitsland is relatief klein.


'Vion Duitsland heeft haar productieproces aangepast aan de omstandigheden. Er zijn geen plannen om vestigingen te sluiten', vervolgt de woordvoerder. Het feit dat eerder dit jaar dochteronderneming Vion Zucht- und Nutzvieh is overgedaan aan coöperatie ZNVG staat los van het gedaalde aantal slachtingen. 'Deze samenwerking zorgt voor continuïteit in de aanvoer van varkens.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer