Vion-notering zakt door uitblijvende vraag

De Vion-vleesvarkensnotering voor week 19 bedraagt 1,79 euro. Dat is 7 cent minder dan vorige week. Die daling komt door een royaal aanbod in Europa, terwijl de vleesconsumptie nog niet toeneemt. Consumenten kiezen in Europa voor alternatieven.

Vion%2Dnotering+zakt+door+uitblijvende+vraag
© Pixabay

Het aanbod van vleesvarkens blijft volgens een Vion-woordvoerder in Europa zeer ruim, terwijl de vraag naar varkensvlees zwak is. 'We hebben nog steeds te maken met onbalans tussen vraag en aanbod wat zorgt voor een prijsdaling van de vleesvarkensnotering.'

Zeker met dit zonnige weer zou de vleesconsumptie normaal gesproken toenemen. Barbecues komen uit de schuur en met het wegvallen van de coronamaatregelen is er meer ruimte voor vakanties en evenementen. De vraag vanuit de diverse markten wereldwijd is te zwak om deze onbalans tussen vraag en aanbod in Europa op te lossen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer