Ctgb laat vier nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen (Ctgb) heeft woensdag besloten vier nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe te laten. Het betreft de herbiciden RIM 25 WG en Roundup Dynamic, het fungicide Kenja en het zaadbehandelingsmiddel Prepper 480 FS.

Ctgb+laat+vier+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toe
© Job Hiddink

Het onkruidbestrijdingsmiddel RIM 25 WG mag worden toegepast als een naopkomstbehandeling in de teelt van consumptie- en zetmeelaardappelen en mais. Kenja is als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten in de teelt van koolzaad en in de kleine toepassingen als spinazie, sla en aardbei.

Roundup Dynamic wordt toegelaten als onkruidbestrijder in onder andere akkerbouwgewassen, cultuurgrasland, fruitgewassen, groenteteelt, sierteeltgewassen en groenbemesters. Het suspensieconcentraat Prepper 480 FS wordt toegelaten als zaadbehandelingsmiddel in de teelt van spinazie, koolgewassen, wortelen, uien en diverse kleinere gewassen.


Uitbreidingen

Het Ctgb heeft vier nieuwe uitbreidingen doorgevoerd. Het gebruik van Goltix WG als herbicide wordt uitgebreid voor de teelt van onder meer spinazie en in de veredeling en zaadteelt van kruiden, bieten, peulvruchten, oliehoudende zaden en groenbemesters en verschillende kleinere gewassen.


De toelating van onkruidbestrijder Centium 360 CS wordt uitgebreid met kleine toepassingen in de zaadteelt van mosterd, kruisbloemige groenbemesters, Chinese kool en diverse kleine gewassen. Telers van voederbieten mogen het herbicide Kezuro toepassen en de toelating voor het fungicide Serifel wordt uitgebreid met kleine toepassingen in een groot aantal teelten.


Wijzigingen

Verder heeft het Ctgb een aanpassing in het middel Cleave toegelaten. Van de groeiregulator Brevis, die is toegelaten als vruchtdunner in appel en peer, zijn de restricties aangepast omdat de toelating in overeenstemming is gebracht met het Activiteitenbesluit milieubeheer. Hetzelfde geldt voor de fungiciden Merpan en Spyrale.

Het laagrisicoschimmelbestrijdingsmiddel Prestop wordt toegelaten voor de aangevraagde toepassingen in bedekte teelten van groenten, komkommer, tomaat, paprika, kruiden en bloemisterijgewassen. De bestaande toelating wordt met dit besluit verlengd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer