Ctgb krijgt nieuwe collegevoorzitter

Rob van Lint is door minister Henk Staghouwer van LNV met ingang van 1 juli 2022 benoemd tot voorzitter van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

Ctgb+krijgt+nieuwe+collegevoorzitter
© Ctgb

Van Lint is daarmee de opvolger van Johan de Leeuw die de functie van voorzitter tien jaar vervulde. Met Van Lint krijgt het Ctgb een ervaren bestuurder als voorzitter. Hij was werkzaam in diverse functies bij het ministerie van LNV en ook onder andere inspecteur-generaal van de NVWA en hoofddirecteur bij de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst).

In een reactie stelt Van Lint dat hij veel zin heeft om aan de slag te gaan. ‘Het Ctgb is een mooie organisatie met een belangrijke maatschappelijke opdracht. Bij de toelatingsbesluiten van middelen moeten we oog hebben voor het belang van gebruikers en tegelijkertijd de veiligheid borgen voor milieu, volksgezondheid en arbeidsomstandigheden. Daar wil ik me graag met de medewerkers van het Ctgb en de collegeleden voor inzetten.’


Waardevolle kennis en ervaring

Directeur Ingrid Becks zegt blij te zijn met de nieuwe voorzitter. ‘Hij brengt waardevolle kennis en ervaring mee op het terrein van zowel het maken van beleid als de uitvoering ervan, van inspectie, handhaving en politiek-bestuurlijke zaken en de maatschappelijke context hiervan. In combinatie met zijn enthousiasme om deze taak op zich te nemen en zijn open en toegankelijke houding zien wij vol vertrouwen de samenwerking tegemoet.’


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer