Grote bedrijven delen klimaatplannen met Milieudefensie

Verschillende bedrijven, waaronder FrieslandCampina, hebben de afgelopen dagen plannen om hun CO2-uitstoot te verminderen naar Milieudefensie gestuurd, zo laten ze weten.

Grote+bedrijven+delen+klimaatplannen+met+Milieudefensie
© Dirk Hol

De milieubeweging had dertig grote bedrijven opgeroepen om voor vrijdag met een plan te komen waarmee ze aan de klimaatafspraken van Parijs voldoen. Gebeurt dat niet, dan dreigt Milieudefensie met een rechtszaak. Zo dwong de beweging eerder ook olie- en gasconcern Shell tot versnelling van de milieuaanpak.


Onder meer DSM, KLM, FrieslandCampina en pensioenfonds PFZW hebben gereageerd. FrieslandCampina heeft een plan waarin het tot klimaatneutrale zuivel wil komen. Daarbij gaat het om aanpassingen in de hele keten zoals in de transport en logistiek, het gebruik van groene energie, aanpassingen aan het voer en het toevoegen van additieven waardoor koeien minder methaan uitstoten. FrieslandCampina wordt vaker aangesproken. Een jaar geleden bezetten milieuactivisten het terrein van FrieslandCampina in Rotterdam.


Dialoog

Het op voedingsingrediënten en -toevoegingen gerichte DSM laat weten de mogelijkheid te hebben 'omarmd' om zijn klimaatplannen met Milieudefensie te bespreken. 'We kijken uit naar de voortzetting van deze dialoog met Milieudefensie en het vinden van oplossingen die een systematische transformatie naar een veiligere toekomst voor onze planeet, voor onszelf en onze bestaansmiddelen versnellen.'

Luchtvaartmaatschappij KLM laat ook weten de noodzaak van het terugdringen van de CO2-uitstoot in te zien. Het bedrijf wil dat bijvoorbeeld bewerkstelligen met de aankoop van nieuwere, zuinigere vliegtuigen en het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof.

Milieudefensie reageert nog niet op de ontvangen plannen. Dat wil de organisatie pas doen na de deadline.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
Meer weer