Ophef over leeg zuivelschap Jumbo

Door de droogte heeft het gras minder vocht. Hierdoor wordt minder melk geproduceerd en zijn de zuivelschappen bij Jumbo Supermarkten leeg. Een bericht met die strekking heeft afgelopen weekend op sociale media veel stof doen opwaaien.

Ophef+over+leeg+zuivelschap+Jumbo
© Twitter

'Dit is natuurlijk kolder', twitterde Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging. Ook andere aankondigingen deden de wenkbrauwen fronsen. Zo stelde een andere Jumbo-supermarkt dat er leveringsproblemen zijn bij onder meer Campina.Een woordvoerder van Jumbo Supermarkten Nederland zegt eveneens dat de link met de droogte onjuist is. De oorzaken van het probleem werden volgens die woordvoerder door individuele supermarkten zelf bij de lege schappen gehangen. Ze stelt dat er bij een beperkt aantal winkels leveringsproblemen waren en dat die inmiddels zijn opgelost, zonder in detail te treden.


Kostendekkende prijs

Volgens een winkel van Jumbo in het Utrechtse IJsselstein komt het doordat boeren kampen met hogere kosten. Daarom wordt voor de zuivelproducten een kostendekkende prijs gevraagd, die niet wordt betaald. Verschillende boeren denken dat Jumbo niet te diep in de buidel wil tasten om een nieuw contract rond zuivel af te spreken.In het verleden leidden dergelijke haperende afspraken ook tot lege schappen. Zo werden in 2020 tijdelijk geen Van Gilse-producten geleverd aan de Superunie. Een woordvoerder van FrieslandCampina stelt dat de zuivelproducent melk en zuivelproducten kon en kan leveren. Over gesprekken met klanten met betrekking tot de leveringsvoorwaarden worden geen uitspraken gedaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer