Melkprijs FrieslandCampina plust 4 euro

De FrieslandCampina-garantieprijs van mei stijgt met 4 euro ten opzichte van april en komt daarmee op 52,50 euro. De FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor mei is met 57,25 euro 1,75 euro hoger dan in april.

Melkprijs+FrieslandCampina+plust+4+euro
© Twan Wiermans

De stijging voor gangbare melk is gebaseerd op hogere melkprijzen van enkele referentiebedrijven in de afgelopen periode en de verwachting dat de boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven verder stijgen door het achterblijven van de melkaanvoer in de Europese Unie en de aanhoudende vraag naar zuivelproducten.

De FrieslandCampina-garantieprijs geldt voor 100 kilo melk met standaardgehaltes 3,57 procent eiwit, 4,42 procent vet en 4,53 procent lactose, exclusief btw. De bedragen gelden bij een gemiddelde levering van 850.000 kilo melk op jaarbasis. De gemiddelde FrieslandCampina-garantieprijs voor 2022 tot en met mei bedraagt 47,50 euro per 100 kilo melk.

Biologisch

Ook de verhoging voor de biologische garantieprijs is gebaseerd op hogere biologische referentieprijzen de afgelopen tijd en de verwachting dat de biologische boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven verder stijgen door de aanhoudende vraag naar biologische zuivelproducten.

De gemiddelde FrieslandCampina-biologische garantieprijs voor 2022 tot en met mei bedraagt 54,15 euro per 100 kilo melk. Deze prijs geldt bij dezelfde standaardgehalten als gangbaar, maar bij een gemiddelde levering van 550.000 kilo melk op jaarbasis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer