Veiling vroege aardappelen ruim een week eerder

Aardappelveiling Alvantho in het Zeeuwse Sint-Annaland start komende dinsdag met de veiling van de eerste vroege aardappelen van dit seizoen.

Veiling+vroege+aardappelen+ruim+een+week+eerder
© Anton Dingemanse

De klok in Sint-Annaland gaat dinsdag 31 mei om 9.30 weer draaien, meldt Alvantho-directeur David Hage. Daarmee is de start van het veilseizoen ruim een week eerder dan vorig jaar. Toen werden de eerste primeuraardappelen op 8 juni geveild.

De opbrengst van de eerste kist met nieuwe aardappelen gaat traditiegetrouw naar een goed doel. Alvantho verwacht aanvoer van de rassen Doré, Première, Frieslander en Eigenheimer. De aardappelen dragen het handelsmerk Alvantho en worden voor de handel aangeboden in kunststoffen kisten van 20 kilo.


Goed aan de groei

Volgens Hage staan de aardappelgewassen op Tholen er goed bij en verwacht hij een goede kwaliteit. De vroege aardappelen zijn in maart gepoot onder mooie omstandigheden en ook is op diverse percelen plastic op tijd aangebracht voor extra vervroeging. De koude aprilmaand werd in mei gecompenseerd met warm en extreem droog weer. Dankzij beregening zijn de meeste aardappelgewassen echter goed aan de groei gebleven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer