Solynta en Incotec werken samen aan hybride aardappel

Aardappelveredelaar Solynta en zaadtechnologiebedrijf Incotec zijn een overeenkomst aangegaan om samen te werken aan de verdere ontwikkeling van hybride aardappelen die worden vermeerderd en geteeld vanuit zaden.

Solynta+en+Incotec+werken+samen+aan+hybride+aardappel
© Solynta

De overeenkomst is aangekondigd op het International Seed Federation-congres die deze week wordt gehouden in Barcelona. Volgens de bedrijven is het de bedoeling om de samenwerking verder te verdiepen en uiteindelijk om echte hybride aardappelzaden van de hoogste kwaliteit op de markt te brengen.

Solynta en Incotec werken al sinds 2013 samen aan verschillende onderzoeksprojecten die betrekking hebben op de ontwikkeling van hybride aardappelen. Directeur Johan Trouw van Solynta verwacht dat samenwerking met Incotec een grote impact heeft op de toekomst van de aardappel als wereldwijd voedingsgewas. 'Incotec ondersteunt onze missie om oplossingen te creëren voor de voedselonzekerheid.'


Revolutionair werk

Namens Incotec zegt directeur Erik Jan Bartels dat hij verheugd is dat zijn bedrijf een partner is in het revolutionaire werk van Solynta in de aardappelsector. 'Wij zijn continu bezig met het innoveren en verbeteren van ons portfolio. Het uitbreiden van onze technologieën naar echte aardappelzaden is een belangrijke stap voorwaarts.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer