WUR benoemt nieuwe directeur Plant Sciences Group

Richard Harrison is door de raad van bestuur van Wageningen University & Research (WUR) benoemd tot algemeen directeur van de Plant Sciences Group (PSG).

WUR+benoemt+nieuwe+directeur+Plant+Sciences+Group
© Wageningen UR

Harrison volgt met ingang van 1 september Ernst van den Ende op. Die is op zijn beurt de nieuwe algemeen directeur van de Animal Sciences Group. Harrison is momenteel nog directeur van Britse onderzoeksinstituut NIAB Cambridge Crop Research.

Voorzitter Louise Fresco van de raad van bestuur is verheugd dat Harrison de functie op zich neemt. Zijn internationale profiel noemt zij een grote aanwinst voor WUR. 'Wij verwachten dat hij een sterke impuls zal geven aan de verdere ontwikkeling van onze strategieën op het gebied van plantwetenschappen, waardecreatie en onderwijs.'


Kans en voorrecht

Harrison leidt momenteel NIAB's onderzoekswerk in akkerbouwgewassen en de bijdrage van het instituut aan het Crop Science Centre, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Cambridge en NIAB. Zijn aanstelling bij WUR ziet Harrison als een geweldige kans en voorrecht om toe te treden tot een wereldberoemd instituut.'De huidige mondiale uitdagingen vragen om nieuwe manieren van werken om een ecologisch en economisch duurzaam voedselsysteem te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verwezenlijking van deze uitdaging, voortbouwend op de uitstekende onderzoeks- en toepassingsmogelijkheden in Wageningen en daarbuiten', stelt de aanstaande directeur van de Plant Science Group.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer