Vee&Logistiek Nederland vraagt met campagne om respect

Het imago van veetransport kan beter en daar werkt Vee&Logistiek Nederland aan met de publiekscampagne Respect. Die wordt 13 mei gelanceerd tijdens het jaarlijkse congres van de brancheorganisatie.

Vee%26amp%3BLogistiek+Nederland+vraagt+met+campagne+om+respect
© Nieuwe Oogst

Respect informeert consumenten via verschillende (online) kanalen over de wijze waarop leden van Vee&Logistiek Nederland werken. 'Om respect te krijgen, moet je laten zien wat je doet, waarom je het doet en niet in de laatste plaats: hoe je het doet. Overdracht van kennis leidt tot begrip. Begrip leidt tot draagvlak. Draagvlak leidt tot bestaansrecht, een 'license to act'. Wie respect geeft, ontvangt respect', zegt voorzitter Helma Lodders van Vee&Logistiek Nederland.

Lodders noemt het zorgwekkend dat chauffeurs onderweg soms worden geconfronteerd met negatieve reacties van burgers. 'Onze chauffeurs bereiden ieder transport met zorg voor om er zeker van te zijn dat de dieren tijdens het vervoer zo comfortabel en diervriendelijk mogelijk reizen. Activistische burgers steken hun ongenoegen over veetransporten niet onder stoelen of banken. Afkeurende gebaren zijn nog tot daaraan toe. Ernstiger wordt het als het transport moedwillig wordt gehinderd.'


Toenemende intimidatie

De voorzitter van Vee&Logistiek Nederland roept de overheid op alert te zijn op deze toenemende mate van intimidatie. 'Zoals vaak is het een kleine groep die alle aandacht in de media en van de politiek opeist. Uit onderzoek weten we 95 procent van de Nederlanders vlees eet en waardeert.'

Veel vrachtwagens zijn voorzien van webcams die de soms hachelijke situaties vastleggen die de chauffeurs meemaken. Deze informatie wordt gedeeld met de verkeerspolitie. Volgens Lodders past de campagne Respect in het huidige tijdsbeeld waarin de agrarische sector en het platteland zich pro-actief manifesteren.


Relevant werk

'Kijk naar het succes van BoerBurgerBeweging en POV/The Pig Story. Te lang hebben we als sector gedacht dat iedereen wel begreep hoe relevant ons werk is', geeft Lodders aan. Vee&Logistiek Nederland moet volgens haar vertellen en uitleggen waar de organisatie voor staat. 'Wie niet uitgesproken is, raakt uitgesproken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer