Eerste certificaat Quality Livestock Transport uitgereikt

Het eerste certificaat van erkenningsregeling Quality Livestock Transport (QLT) van Vee&Logistiek Nederland is deze week uitgereikt. Dat gebeurde aan Koppen & Hekers transport uit het Limburgse Ospel. Met deze erkenningsregeling is nu de hele keten gecertificeerd.

Eerste+certificaat+Quality+Livestock+Transport+uitgereikt
© vee en logistiek nederland

Henk Hekers en Michel Koppen namen het certificaat in ontvangst uit handen van Henk-Harm Beukers van Kiwa Verin en voorzitter Helma Lodders van Vee&Logistiek Nederland. Daarmee is het bedrijf vanaf nu gecertificeerd vervoerder van varkens, biggen en zeugen.

De komende maanden worden de circa 120 andere aangemelde varkenstransportbedrijven gecertificeerd. Met de erkenningsregeling QLT zijn afspraken vastgelegd over dierenwelzijn, de preventie van dierziekteverspreiding, het gebruik van adequate transportmiddelen en gedegen vakmanschap bij veetransport.


Kwaliteitsregelingen

In de varkensketen zijn al meerdere schakels in de sector met eigen kwaliteitsregelingen geborgd: varkenshouders, slachterijen, voerleveranciers en dierenartsen. Met de erkenningsregeling QLT is het vervoer van dieren als belangrijke schakel in de varkensketen daaraan nu toegevoegd. Hiermee is de gehele varkensketen gecertificeerd.

De certificering is uitbesteed aan Kiwa Verin. De erkenningsregeling QLT is begin 2022 gelanceerd door Vee&Logistiek Nederland. De schakel transport in de keten wordt zo geborgd. Nu is QLT opgestart voor varkens, in de toekomst zullen ook andere diersoorten worden toegevoegd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer