Friesland trekt 600.000 euro uit voor herstel boerderijdaken

Provincie Fryslân trekt 600.000 euro uit voor het herstel van monumentale en karakteristieke boerderijdaken. Met de regeling Daken Fryske Pleatsen (Daken Friese Boerderijen) hoopt het provinciebestuur dat meer boeren en andere boerderijeigenaren hun daken restaureren.

Friesland+trekt+600%2E000+euro+uit+voor+herstel+boerderijdaken
© Alex J. de Haan

Landbouwgedeputeerde Klaas Fokkinga (FNP) is blij met de laagdrempelige subsidiemogelijkheid. 'Friese boerderijen behoren tot de kernkwaliteiten van Friesland en vertellen voor een belangrijk deel het verhaal van Friesland. Voor het behoud en de herbestemming van deze boerderijen is een goed dak essentieel.'

De subsidieregeling is onderdeel van Werkplan Takomst Fryske Pleats: Werkplan Toekomst Friese Boerderij. Met dit werkplan willen Gedeputeerde Staten de Friese boerderij als kernwaarde van het Friese erfgoed en cultuurlandschap behouden en deze een kans tot blijvend agrarisch gebruik of herbestemming geven.


Uilenborden

Voor subsidie komen herstelwerkzaamheden van daken of dakvlakken in een matige of slechte staat van onderhoud in aanmerking. Daarnaast kan het gaan om het vervangen van niet- traditionele dakbedekking als golfplaten of asbestdaken door traditionele dakbedekking, zoals pannen of riet. Ook uilenborden zijn subsidiabel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer