Countus noteert omzetstijging en groei

De Countus Groep meldt op basis van de jaarcijfers over 2021 groei van de omzet, het medewerkersaantal en de klantportefeuille. Ook meldt het bedrijf een toegenomen medewerkerstevredenheid en laag personeelsverloop.

Countus+noteert+omzetstijging+en+groei
© TWan Wiermans

De omzet is toegenomen met 3,6 procent, tot ruim 50,6 miljoen euro. Het aantal medewerkers is gegroeid naar 563, een toename van 2,2 procent. Gemiddeld werkten afgelopen jaar 457 fte's bij Countus, het jaar ervoor waren dit er nog 447. Countus spreekt dan ook van een succesvol jaar.

Financieel gezien kan Countus tegen een stootje. De organisatie heeft een solvabiliteit van boven de 70 procent en een kaspositie waarmee in één keer alle kortlopende schulden kunnen worden betaald. 'Er zijn weinig collega-kantoren die hieraan kunnen tippen', zegt Bob Seemann als voorzitter van de raad van bestuur. 'Ook komend jaar kiezen we daarom weer voor ruimte voor groei en ontwikkeling.'


Omzet per fte

'De omzet van 110.800 euro per fte blijft nog wel achter bij onze interne doelstelling', geeft Seemann aan. 'Dat komt vooral doordat we zijn doorgegaan met het aannemen van ervaren adviseurs en jong talent, terwijl het inwerken en de inzet werd gehinderd door lockdowns, toegenomen verzuim en op afstand werken.'

'Door de groei van onze portefeuille moeten we wel blijven werven en is het aantal openstaande vacatures helaas gestegen van dertig naar vijftig', stelt Dijan Bruins als lid van de raad van bestuur. 'Het aantal beschikbare medewerkers en de mate waarin we daar een beroep op willen doen, stelt daardoor harde grenzen aan onze groei.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer