Wolven vielen in maart zeker 45 schapen aan

Zeker 45 schapen zijn in maart in ons land door wolven gedood. De wolven sloegen toe in heel Noord- en Oost-Nederland en in Zeeland.

Wolven+vielen+in+maart+zeker+45+schapen+aan
© Wikipedia

De meeste wolven zijn gezien op de Noord- en Midden-Veluwe, waar het eerste wolvenpaar van Nederland zich vestigde, meldt BIJ12. Dat bureau houdt voor de provincies onder andere de wolvenschade bij. Steeds als een veehouder meldt dat zijn dieren zijn aangevallen, worden er DNA-monsters genomen. Dat gebeurt om te bepalen of de kudde is aangevallen door een wolf. Zo bleek in maart één aanval in Utrecht uitgevoerd door een hond.

De DNA-uitslagen van april zijn nog niet bekend. De meest recente vermoedelijke wolvenaanval dateert van 3 mei op de Sint Pieterberg bij Maastricht. Eind april is vastgesteld dat de wolf voor het eerst ook in Noord-Holland heeft toegeslagen. Het roofdier is nu in heel Nederland actief, behalve in Zuid-Holland.


In deze tijd van het jaar lopen er volgens wolvenkenners veel zwerfwolven rond. Dat zijn jongvolwassen dieren die op zoek zijn naar een eigen grondgebied. Veel van die zwerfwolven komen uit Duitsland en zijn maar korte tijd in Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer